Rulouri exterioare

Rulouri exterioare suprapuse

Rulourile exterioare sunt elemente care, combinate cu tamplaria PVC sau Aluminiu, aduc un plus de confort spatiului de locuit sau birourilor oferind:

  • intuneric total
  • protectie la soare
  • protectie la zgomot
  • izolatie termica marita
  • aerisirea controlata a incaperii
  • descurajarea tentativelor de efractie

Pentru actionarea lor exista 3 sisteme: cu banda, cu manivela si pentru comoditate, actionate electric cu intrerupator sau radiocomanda. Montarea se face odata cu tamplaria si se poate masca exteriorul cutiei. Datorita folosirii lamelelor de aluminiu vopsite in camp electrostatic, intretinerea este foarte usor de realizat, iar in acelasi timp se poate garanta o folosire indelungata, fara aparitia deformarilor mecanice sau matuirea materialului.

Intretinerea si reviziile se efectueaza foarte usor datorita capacului de vizita, permitand si schimbarea lamelelor deteriorate accidental. Rulourile suprapuse se instaleaza exclusiv impreuna cu tamplaria avand caseta de protectie si ghidajele din PVC speciale pentru clipsarea pe tocurile ferestrelor.

Rulouri exterioare aplicate

Rulourile exterioare aplicate au aceeasi calitate ca si rulourile suprapuse, iar sistemul este recomandat in cazurile in care nu s-au prevazut rulouri in faza de constructie a casei sau nu s-a dorit micsorarea ferestrei pe inaltime cu cutia de la ruloul suprapus.

Datorita unui sistem de sina cu prindere in exterior se poate monta cutia pe fatada cladirii, fara a se diminua lumina golului si nu este necesara gaurirea tamplariei pentru trecerea mecanismului in interior. Rulourile aplicate produse din lamele de aluminiu cu spuma poliuretanica, sine de ghidaj din aliminiu extrudat cu perii antipraf si caseta de protectie exterioara din aluminiu, se adapteaza foarte bine la tamplaria deja existenta sau la inchiderea spatiilor comerciale sau industriale.